Warsztaty sushi
dla dorosłych
Co poznamy?
Historię sushi
Dowiemy się, skąd wzięło się sushi i dlaczego stało się tak popularne?
Rodzaje sushi
Poznamy różne rodzaje sushi i różnice między nimi.
Sprzęt do przygotowania sushi
Nauczymy się posługiwać sprzętem do przygotowywania sushi.
Tajniki przygotowania perfekcyjnego sushi
Sushi Master wyjawi nam sekrety, które sprawią, że sushi przez nas przygotowywane będzie wyborne i oryginalne w smaku.
Czego się nauczymy?
Wyboru składników
do naszego sushi
Dowiemy się, które składniki się ze sobą harmonijnie łączą.
Przygotowywania sushi
• z wołowiną
• z owocami
• z krewetkami w tempurze
• z rybą
Prezentowania
i podawania sushi
Będziemy w praktyce ćwiczyć różne sposoby kompozycji podania sushi.
Jakie potrawy przygotujemy?
Nigiri
Nigiri jest najstarszą formą sushi i najbardziej lubianą przez znawców i smakoszy. Uformowany, owalny kawałek ryżu z odrobiną wasabi, na wierzchu którego znajduje się np. surowa ryba, omlet japoński lub awokado.
Futomaki
Futomaki są to grube rolki z minimum czterema składnikami
– od ryb i owoców morza po świeże warzywa, które zawinięte są w nori.
Hosomaki
Hosomaki są to cienkie rolki
z niewielką ilością ryżu i dodatkiem tylko jednego składnika. Najczęściej są to różnego rodzaju ryby, bądź warzywa.
California
Sushi typu maki, odmiana kaliformijska, najczęściej z zawierająca paluszki krabowe, ogórka i awokado.
Hanna Grams
– Sushi Master
Hanna Grams jest właścicielką restauracji z tradycjami Kabuki sushi bar&restaurant w Pile. Wykwalifikowany szef gastronomii. Z pasją dzieli się swoim zamiłowaniem do tworzenia sushi. Kształci podczas praktycznej nauki zawodu kucharzy. Chętnie pracuje z każdym, kto ma ochotę poznać tajniki tworzenia sushi.
Informacje organizacyjne o zajęciach
Wiek
Zajęcia są przeznaczone
dla dorosłych.
Pracujemy w grupie ok. 8 osób.
Termin i miejsce warsztatów
Zajęcia odbędą się:
Zapraszamy do rezerwacji
6 lutego (czwartek)
godz. 18:00
-przyjmujemy rezerwacje!
Miejsce: Archipelag Rozwoju
(Mickiewicza 23, Złotów)
Przerwa kawowa
W czasie warsztatów przewidziana jest przerwa herbaciano-kawowa. Zapewniamy przekąski.
Prowadzący
Hanna Grams - szefowa kuchni, Sushi Master
Koszt warsztatów
Koszt warsztatów 400 zł
W tym uczestnik/uczestniczka przygotuje sushi o wartości 250 zł.
Można zakupić zajęcia w formie prezentu, przygotujemy voucher w formie paierowej lub elektronicznej.
Produkty
Zapewniamy wszelkie potrzebne artykuły podczas zajęć.
Sposób rezerwacji
Liczba miejsc ograniczona, dlatego o zakwalifikowaniu się decydować będzie kolejność zgłoszeń potwierdzonych wpłatą za warsztat w wysokości 400 zł na konto: 13 1020 3844 0000 1402 0179 9444 PKO BP Jarosław Dobrzyński Archipelag Rozwoju (w tytule proszę wpisać: imię i nazwisko uczestnika oraz „Warsztaty sushi – 6.02”). Proszę równocześnie przesłać informację o zgłoszeniu na adres e-mail: j.w.dobrzynski@gmail.com w celach kontaktu.
KONTAKT
Archipelag Rozwoju
Jarosław Dobrzyński
Aleja Mickiewicza 23
77-400 Złotów
NIP: 767-128-45-25
Nr konta: PKO BP 13 1020 3844 0000 1402 0179 9444
Telefon
- +48 604 254 986
- j.w.dobrzynski@gmail.com