Warsztaty
komponowania soli i oliwy

dla dorosłych

herbs-906140_1280
loaf-3571268_640
01

Dlaczego warto wziąć udział w warsztatach?

Istnieje wiele powodów, dla których warto komponować ziołowe sole i oliwy. Po pierwsze, dodają one niepowtarzalnego smaku potrawom, nadając im bogactwo i głębię aromatu. Ponadto, ziołowe sole i oliwy są pełne naturalnych składników odżywczych, które korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Mogą również być doskonałym prezentem dla bliskich, dodając im smakowitą nutę w kuchni. Warto eksperymentować z różnymi ziołami i przyprawami, aby stworzyć unikalne kompozycje, które sprawią, że Twoje potrawy będą wyjątkowe i smaczne. Zadbaj o swoje smakowite doznania kulinarnie dzięki ziołowym solom i oliwom!

Co poznamy?

Mity i fakty o soli

Sól jest jednym z najstarszych i najbardziej niezbędnych składników w kuchni, ale istnieje wiele mitów i faktów otaczających ten popularny składnik. Podczas naszych warsztatów dowiesz się, jakiej soli używać i jak ją przygotować, by nasze dania były zdrowe i smaczne.

Oliwy na ciepło i zimno

Oliwa to niezwykle wszechstronny składnik, który doskonale nadaje się do wielu potraw. Można go wykorzystać zarówno do obróbki termicznej potraw, jak i do sałatek czy marynat oraz pieczywa. Nauczysz się, jak przygotować oliwę do różnych potraw.

Ciekawostki

Czy sól nadaje się do lodów?
A jeśli tak, to jakie połączenia aromatów zastosować...
To jedna z wielu tajmenic, których uchylimy rąbka.

Z czym wyjdziesz z naszych warsztatów?

Pakiet soli

Zabierzesz do domu własnoręcznie przygotowany zestaw smakowych soli do różnych potraw.

2 butelki oliwy

Otrzymasz 2 butelki aromatycznej oliwy, które samodzielnie przyprawisz ziołami.

Wiedza i umiejętności

Poszerzysz swoją wiedzę o przyprawach i ziołach. Poznasz ich zdrowotne właściwości. Nauczysz się łączyć smakowe sole i oliwy z różnymi potrawami.

Alicja Fruzińska

Od lat pasjonuje się edukacją, łowiectwem, jego etyką oraz kulturą.

Z wielkim zaangażowaniem i pasją prowadzi warsztaty kulinarne oraz promuje zdrowe żywienie gdzie podstawą są dary lasu.

Jest miłośniczką zdrowej kuchni, opartej na przyprawach z lokalnych ziół. Sama chętnie zbiera różne rośliny i owoce oraz komponuje z nich smakowe sole oraz aromatyczne oliwy.

Alicja

Informacje organizacyjne o zajęciach

Wiek

Zajęcia są przeznaczone dorosłych. Pracujemy w grupie ok. 8 osób.

Termin i miejsce warsztatów

Zajęcia odbędą się:
13 kwietnia 2024 (sobota)
w godz. 17:00-20:00
w Archipelagu Rozwoju
(Aleja Mickiewicza 23).

Przerwa kawowa

W czasie warsztatów przewidziana jest przerwa herbaciano-kawowa. Zapewniamy przekąski.

Prowadząca

Alicja Fruzińska

Koszt warsztatów

Koszt warsztatów 200 zł

Materiały

Zapewniamy wszelkie potrzebne artykuły do zajęć.

Sposób rezerwacji

Liczba miejsc ograniczona, dlatego o zakwalifikowaniu się decydować będzie kolejność zgłoszeń potwierdzonych wpłatą za warsztat w wysokości 200 zł na konto: 13 1020 3844 0000 1402 0179 9444 PKO BP Jarosław Dobrzyński Archipelag Rozwoju (w tytule proszę wpisać: imię i nazwisko uczestnika oraz „Warsztaty sole i oliwy”). Proszę równocześnie przesłać informację o zgłoszeniu na adres e-mail: j.w.dobrzynski@gmail.com w celach kontaktu.

KONTAKT

Archipelag Rozwoju

Jarosław Dobrzyński

Aleja Mickiewicza 23

77-400 Złotów

NIP: 767-128-45-25

Nr konta: PKO BP 13 1020 3844 0000 1402 0179 9444

Telefon

E-mail

Social Media